ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

image-145367-photo-iatrou.jpg?1436258149028

Αλεξία Χατζηπέτρου
Αλλεργιολόγος Παίδων και Ενηλίκων

Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες βιογραφικό εδώ

Για πληροφορίες η για ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε:
T 211 8001253 | Κ 6956250799 

Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα το 1977 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα το 2003 με βαθμό «Άριστα» από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Από τα πρώτα πανεπιστημιακά μου χρόνια αγάπησα την ανοσολογία και στο πέμπτο έτος της ιατρικής σχολής ξεκίνησα την ερευνητική πτυχιακή διατριβή μου στο τμήμα αλλεργιολογίας και κλινικής ανοσολογίας της σχολής. Αμέσως μετά την αποφοίτηση, συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές σε αυτό τον τομέα. Ειδικεύτηκα με υποτροφία από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας ύστερα από εισαγωγικές εξετάσεις, στο Dipartimento di Allergologia ed Immunologia Clinica-A.O. Careggi, σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αναφοράς για τα αυτοάνοσα και αλλεργικά νοσήματα. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου, είχα την τύχη να συναντήσω στην πορεία μου αληθινούς δασκάλους και καταξιωμένους επιστήμονες, που πέρα από τις πολύτιμες γνώσεις τους, μου εμφύσησαν το πάθος τους για την ανοσολογία αλλά και το σεβασμό για το χρόνιο ασθενή. Το 2008, ξεκίνησα την εκπόνηση διατριβής ειδικότητας με θέμα τον συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, που βαθμολογήθηκε ομόφωνα με άριστα cum laude.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010, άνοιξα έναν καινούργιο κύκλο. Εργάσθηκα για ένα χρόνο ως επικουρική αλλεργιολόγος στη Μονάδα Αλλεργιολογίας της Β’ Κλινικής Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και νιώθω τυχερή που συνεχίζω να εργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης με την εξαιρετική ιατρική και ερευνητική ομάδα του Αττικού. Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) και συμμετέχω στις ομάδες εργασίας της παιδιατρικής, της τροφικής και της φαρμακευτικής αλλεργιολογίας. Συμμετέχω ενεργά με εργασίες, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και ως κριτής εργασιών στο πανελλήνιο συνέδριο και στις ημερίδες της ΕΕΑΚΑ. Ως εκπαιδευτής έχω διδάξει παθολογία και δερματολογία σε φοιτητές ιατρικής. Διδάσκω αλλεργιολογία σε ειδικευόμενους ιατρούς Αλλεργιολογίας και Δερματολογίας και στα επιμορφωτικά διαδικτυακά μαθήματα που οργανώνονται από την ΕΕΑΚΑ.

Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού πάνω στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των αλλεργικών παθήσεων. Συμμετέχω σε κοινωνικές πρωτοβουλίες της ΕΕΑΚΑ και είμαι μέλος της συγγραφικής ομάδας της επίσημης ιστοσελίδας της.

Είμαι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας από το 2010 και συμμετέχω ενεργά με εργασίες, σε προεδρία και ως κριτής εργασιών της ακαδημίας. Το 2013 εκλέχθηκα μέλος του συμβουλίου της ακαδημίας για τους βιολογικούς παράγοντες και είμαι μέλος της task force της ακαδημίας για τις αντιδράσεις υπερευαισθησίας στους βιολογικούς παράγοντες.

Ο ελεύθερος χρόνος μου γεμίζει με στιγμές χαράς και υπέροχου οικογενειακού «χάους», με τον σύζυγό μου, Στέφανο και τα παιδιά μας, τη Σοφία και τον Ανδρέα.

Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες βιογραφικό εδώ

image-148909-logos.jpg?1436258729188